معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه در مجمع عمومی سالیانه فولاد مبارکه با اشاره به اینکه مصارف ما بیش از منابع ما است و به همین خاطر برای حل این مسئله واردات را در مقابل صادرات قرار دادیم و به رفع ۷۰ درصد از تعهداتمان رسیدم اظهار داشت:
در سال گذشته، فولاد مبارکه با توجه به رشد قابل توجه سودآوری و بهره برداری از طرح های توسعه و با وجود تحریم ها توانست موفقیت های خوبی کسب کند.
به گزارش ایراسین، طهمورث جوانبخت در مجمع عمومی سالیانه فولاد مبارکه افزود:
سود سهامداران حقیقی پرداخت شده و سود سهامداران حقوقی نیز به زودی پرداخت خواهد شد.
وی در زمینه تاخیرهای عملیاتی مربوط به توسعه فولاد سبا نیز گفت:
پروژه های فولاد سبا تا سال ۹۷ به بهره برداری رسیده و بقیه هم کم اهمیت تر هستند و به زودی به پایان خواهند رسید.
معاون اقتصادی مالی فولاد مبارکه ادامه داد:
انتقال مجتمع فولاد سبا توسط فولاد مبارکه در حال انجام است و تا رسیدن به نتیجه مثبت این موضوع را پیگیر هستیم.
جوانبخت در رابطه با سد تونل کوهرنگ و انتقال آب به زاینده رود نیز اظهار داشت :
به این علت که فولاد مبارکه در منطقه ای کم آب قرار دارد بنا بر این شد که بر اساس موافقت مجلس ۴۷۵ میلیارد تومان برای احداث سد به آب منطقه ای بدهد و پس از آن دولت با ۲۰ درصد سود این مبلغ را به فولاد برگرداند.
وی افزود:
دولت بخشی از این مبلغ را به فولاد داده اما بقیه آن هنوز پرداخت نشده اما به این علت که استاندار اصفهان تاکید داشتند که پروژه متوقف نشود ضمانت کردند که این مبلغ بازگردانده خواهد شد و ما نیز بر اساس صورت وضعیت تعیین شده این مبلغ را پرداخت کردیم تا به تامین آب اصفهان کمک کنیم.
جوانبخت اظهار داشت:
این وام بلاعوض نبوده و بر اساس بند ۵۵ قانون برنامه بودجه با ۲۰ درصد سود باید به ما پرداخت شود.
مهندس طهمورث جوانبخت معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه در مصاحبه دیگر، نوید سالی پر سود برای سهامداران را داده است:
رشد ١٣٠ درصدی سود خالص فولاد مبارکه نوید بخش سالی پر سود برای سهامداران است.
معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه اصفهان معتقد است، در سال ۹۷ با افزایش تقاضای داخلی برای محصولات شرکت مواجه بودیم به همین دلیل میزان فروش صادراتی با کاهش همراه بود.
طهمورث جوانبخت، در این گفت و گو به جزئیات تولید و فروش، سودآوری، بهره وری و بازدهی سرمایه فولاد مبارکه اصفهان و همچنین به بازدهی سهام و برنامه های جدید این شرکت بزرگ فولادی پرداخته است.
عملکرد فولاد مبارکه را در سال ۱۳۹۷ چگونه ارزیابی می کنید؟
سال ۹۷ یکی از موفق ترین سال های عملکردی شرکت بود و توانستیم با همدلی و همکاری مدیران و پرسنل زحمتکش مجموعه فولاد مبارکه به رکوردهای تازه ای در زمینه های مختلف دست پیدا کنیم که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
کسب رکورد در تولید محصول نهایی کلاف گرم با تولید ۶.۳۴۳ هزار تن و تولید کلاف سرد به میزان ۱.۵۵۵ هزار تن. کسب بالاترین سطح فروش شرکت با خلق فروشی به میزان ۲۳۴ هزار میلیارد ریال در سال ۹۷. کسب بالاترین سطح سودآوری شرکت با خلق سود ۱۶۶ هزار میلیارد ریالی در گروه (تلفیق) و سود ۱۲۲ هزار میلیارد ریالی در شرکت اصلی بدیل شدن به بزرگترین شرکت بازار سرمایه کشور در تاریخ برگزاری مجمع (۳۰ تیرماه ۹۸) با ارزش بازاری بالغ بر ۵۵۸.۶۱۰ میلیارد ریال. اینها بخشی از موفقیت های شرکت در سال ۹۷ بود.
عملکرد تولید به تفکیک زنجیره ارزش، در سال ۹۷ وسه ماه ابتدایی سال ۹۸ چگونه بوده است؟
در سال ۹۷ شاهد رشد ۵ درصدی در تولید تختال بوده ایم به گونه ای که تولید تختال از ۷.۲۵۰ هزار تن در سال ۹۶ به
بیش از ۷.۵۸۶ هزار تن در سال ۹۷ رسید.
در کلاف گرم نیز شاهد رشد ۶ درصدی تولید بوده ایم و سطح تولید از ۵.۹۶۸ هزار تن
در سال ۹۶ به بیش از ۶.۳۴۳ هزار تن در سال ۹۷ رسید. همچنین در تولید کلاف
سرد شاهد رشد ۴ درصدی بوده ایم و توانستیم در سال ۹۷ تولید کلاف سرد را به ۱.۵۵۵ هزار تن برسانیم.
در تولید محصولات پوشش دار نیز وضعیت تولید به شرح زیر بوده است:
محصولات قلع اندود تولید ۹۸ هزار تنی در سال ۹۷ و کاهش هزار تنی در مقایسه با سال ۹۶. محصولات گالوانیزه تولید
۲۰۲ هزار تنی در سال ۹۷ و کاهش ۳ درصدی در مقایسه با سال ۹۶ . محصولات رنگی تولید ۱۲۰ هزار تنی در سال ۹۷ و
افزایش ۵ درصدی در مقایسه با سال ۹۶ . لازم است به اطلاع برسانم که طی سه ماهه سال جاری نیز میزان تولید محصول
نهایی شرکت به بیش از ۲ میلیون تن رسیده که ۶ درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بوده است.
عملکرد شرکت فولاد مبارکه در حوزه فروش چگونه بوده است، به نظر می رسد در سال گذشته بخشی از فروش صادراتی شرکت کاهش یافته است؟
در سال ۹۷ با افزایش تقاضای داخلی برای محصولات شرکت مواجه بودیم به همین دلیل میزان فروش صادراتی با کاهش همراه بود اما به دلیل افزایش نرخ ارز از منظر ریالی این کاهش مقداری جبران گردید.
اما در مجموع در سال ۹۷ مبلغ فروش محصولات نهایی شرکت با رشد ۴۸ درصدی از ۱۵۸ هزار میلیارد ریال در سال ۹۶ به بیش از ۲۳۴ هزار میلیارد ریال رسید و شاهد افزایش قابل توجه ۷۶ هزار میلیارد ریالی
در میزان فروش شرکت بوده ایم.
طی سه ماهه سال جاری نیز میزان فروش محصولات نهایی شرکت به بیش از ۱.۹۵۳ هزار تن رسیده که ۸ درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بوده است.
طی سه ماهه سال جاری مبلغ فروش محصول با رشد ۱۰۳ درصدی از ۴۷ هزار میلیارد ریال به ۹۶ هزار میلیارد ریال رسیده است و امیدوارم طی ماه های جاری نیز شاهد رشد فروش محصولات شرکت باشیم.
علاوه بر افزایش قابل توجه در فروش، خبرهای خوبی از رشد سودآوری فولاد مبارکه شاهد بوده ایم.
در سال ۹۷ با مدیریت بهینه هزینه ها شاهد افزایش حاشیه سوداوری شرکت نیز بوده ایم و در واقع بالاتر از سطح فروش موفق به افزایش سطح سودآوری شرکت بوده ایم که بر اساس صورت های مالی
تلفیقی و اصلی به بررسی آنها می پردازیم و جزئیات آن را خدمت شما عرض می کنم.
در سال ۹۷ درآمدهای عملیاتی تلفیقی با رشد ۴۴ درصدی به بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد ریال رسید.
سود عملیاتی تلفیقی سال ۹۷ نیز با رشد ۹۸ درصدی از ۷۶ هزار میلیارد ریال به بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال رسید و در نهایت به واسطه کاهش هزینه های مالی و استفاده از معافیت مالیاتی حاصل ازافزایش سرمایه شاهد رشد ۱۲۷ درصدی در سود خالص تلفیقی بوده ایم.
در سطح شرکت اصلی نیز در درآمدهای عملیاتی شرکت با رشد ۴۸ درصدی به بیش از ۲۳۴ هزار میلیارد ریال رسید و عمدتاً به دلیل سود ناشی از تسعیر یا تسویه دارایی ها و بدهی های ارزی عملیاتی سود عملیاتی شرکت در سال ۹۷ با رشد ۷۷ درصدی از ۶۷ هزار میلیارد ریال به بیش از ۱۱۹ هزار میلیارد ریال رسید.
همچنین سود خالص شرکت در سال ۹۷ با رشد ۱۰۳ درصدی از ۶۰ هزار میلیارد ریال به بیش از ۱۲۲ هزار میلیارد ریال رسید.
نکته حائز اهمیت در این خصوص این است که در سال ۹۷ با برنامه ریزی های به عمل آمده سعی شد سودآوری شرکتهای فرعی و وابسته بطور دائم رصد شده تا به مرور شاهد افزایش سودآوری شرکت های زیرمجموعه باشیم به طوری که میزان سود عملیاتی تلفیقی در سال ۹۶ حدودا ۱۳ درصد بالاتر از شرکت اصلی بوده و این ضریب در سال ۹۷ به حدود ۲۶ درصد رسیده است و در سود خالص این ضریب به بیش از ۳۶ درصد رسیده است.
با رشد سودآوری که شرح داده شد شاهد این هستیم که حاشیه سود عملیاتی شرکت از ۴۳ درصد در سال ۹۶ به ۵۱ درصد در سال ۹۷ رسیده است.
همین طور در حاشیه سود خالص شاهد رشد ۳۷ درصدی بوده ایم و حاشیه سود خالص از ۳۸ درصد به بیش از ۵۲ درصد رسیده است.
از مهمترین دلایل رشد حاشیه سود شرکت می توان به افزایش نرخ فروش محصولات و جلوگیری از افزایش سطح هزینه های شرکت به نسبت افزایش سطح عمومی قیمت ها، کاهش هزینه های مالی و استفاده از معافیت مالیاتی ناشی از افزایش سرمایه اشاره نمود.
در سال مالی ۹۷ در مجموع شاهد رشد ۶۴ درصدی بهای تمام شده محصولات تولیدی شرکت بوده ایم که عمدتا منتج از افزایش نرخ مواد مستقیم مصرفی خصوصا افزایش نرخ خرید سنگ و گندله از یک طرف و افزایش هزینه های سربار خصوصا افزایش نرخ الکترود مصرفی از طرف دیگر می باشد.
با این افزایش قیمت ها سهم مواد مستقیم مصرفی از بهای تمام شده با رشد ۲۲ درصدی به ۶۷ درصد رسیده است.
از این رو خرید و مشارکت در معادن موجود کشور جهت تامین پایدار سنگ و انجام اکتشافات گسترده در این خصوص و همچنین برنامه ریزی جهت تامین الکترود از طریق بهره برداری از شرکت تولید الکترود در داخل
کشور و خرید به موقع این ماده استراتژیک یکی از مهمترین اقدامات عملیاتی سال جاری می باشد.
طی سه ماهه سال جاری نیز با وجود افزایش ۱۰۳ درصدی فروش شاهد رشد حدود ۱۳۰ درصدی سود خالص در شرکت بوده ایم که نویدبخش سالی پر سود برای سهامداران شرکت می باشد.
در مجمع عنوان کردید که شرکت فولاد مبارکه اصفهان به بزرگترین شرکت بازار سرمایه از نظر ارزش بازاری تبدیل شده است.
لطفا در این خصوص و بازده سهام شرکت توضیح بیشتری بفرمایید.
بله، در مجمع سال گذشته (۳۰ تیرماه ۹۷) ارزش بازاری شرکت ۲۸۴ هزار میلیارد ریال بود و در مجمع امسال (۳۰ تیرماه ۹۸) با افزایش ۲۷۵ هزار میلیارد ریالی به عدد ۵۵۹ هزار میلیارد ریال رسیده است.
طی یک سال بین دو مجمع شاهد انجام بزرگترین افزایش سرمایه از محل سود انباشته به میزان ۵۵ هزار میلیارد ریال بوده ایم که با این تصمیم درست و با جلوگیری از خروج نقدینگی شاهد افزایش ثروت سهامداران بوده ایم.
ضمن اینکه حدود ۱۹ هزار میلیارد ریال هم سود نقدی بین سهامداران توزیع گردید و در مجموع بازده سهم فولاد مبارکه از مجمع سال قبل تا مجمع امسال ۱۱۰ درصد بوده است که بسیار بالاتر از بازده بازارهای موازی همچون بازار ارز و طلا بودهاست.
توضیح اینکه برای نمونه بازده سالانه ارز یورو ۴۱ درصد و بازده سکه امامی نیز ۴۲ درصد بوده است.
در تواتر زمانی دوساله نیز بازده سهم فولاد مبارکه ۴۳۸ درصد بود که در مقایسه بازارهای موازی بازده بسیار مناسبی بوده است.
قابل توجه اینکه در بازه زمانی ۱۰ ساله بازدی سهم بیش از ۴۴۲۰ درصد بوده است که منعکس کننده این واقعیت می باشد که سهامداری در شرکت های بنیادی و پیشرو همچون فولاد مبارکه همواره بازده مناسبی را نصیب سرمایه گذاران می نماید.
مقایسه بازده سهم بزرگترین شرکت بازار سرمایه با بازده بازارهای موازی همچون طلا و ارز در تواترهای زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نیز نشان از برتری بازده سرمایه گذاری در این سهم در مقایسه با سایر بازارها دارد.
اگر چه هنوز هم ارزش واقعی شرکت با ارزش بازارکنونی شرکت فاصله معناداری دارد که امیدواریم با بازارگردانی مناسب تر و حمایت سهامداران عزیز شاهد تحقق ارزش واقعی سهام باشیم.
مهندس طهمورث جوانبخت فولاد مبارکه بزرگترین شرکت بورسی شد در مجمع عمومی شرکت فولاد مبارکه، که با حضور اکثریت ۷۵ درصدی سهامداران رسمیت یافت، پس از انتخاب اعضای هیئترئیسه، حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل شرکت بهعنوان رئیس جلسه، خانم سیفی نمایندۀ سازمان خصوصیسازی و آقای مولوی نمایندۀ سازمان ایمیدرو بهعنوان ناظر و طهمورث جوانبخت سرپرست معاونت اقتصادی و مالی شرکت بهعنوان دبیر جلسه انتخاب شدند.
به گزارش خبرنگار فولاد، در این مجمع مهندس عظیمیان با ارائۀ گزارش توجیهی افزایش سرمایۀ شرکت، توضیحات کاملی در خصوص روند افزایش سرمایه شرکت در سالهای گذشته و همچنین منابع و مصارف عمدۀ سرمایهای
شرکت بیان کرد.
وی سرمایۀ شرکت فولاد مبارکه اصفهان در زمان پذیرش در بورس اوراق بهادار تهران در اسفندماه ۱۳۸۵ را مبلغ ۱۵،۸۰۰ میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: پسازآن طی چهار مرحله، سرمایۀ فولاد مبارکه به ۷۵،۰۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
مدیرعامل فولاد مبارکه با تأکید بر اینکه میزان افزایش سرمایۀ جدید ۵۵ هزار میلیارد ریال است تصریح کرد:
با احتساب افزایش سرمایۀ جدید، سرمایۀ شرکت به ۱۳۰ هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت و شرکت فولاد مبارکه در میان شرکتهای بزرگ پذیرفتهشده در بورس در جایگاه اول قرار خواهد گرفت.
تأمین کل مبلغ افزایش سرمایه از محل سود انباشتۀ شرکت یکی دیگر از موارد مطرحشده در این مجمع بود که مدیرعامل فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر اظهار داشت:
افزایش سرمایه تا مبلغ تعیینشده در چهار حوزه عمده از قرار ۳۶ درصد بابت تکمیل سرمایۀ در گردش جهت برنامههای آتی، بازیافت مخارج سرمایههای انجامشده بهدمنظور تکمیل طرحهای در دست اجرا به
میزان ۳۴ درصد، بازیافت مخارج انجامشده بابت تملک سرمایهگذاریهای بلندمدت به میزان ۱۶ درصد و ۱۴ درصد هم مشارکت در افزایش سرمایۀ شرکتهای فرعی و وابسته سرمایهگذاری خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه افزایش ۷۳ درصدی سرمایه، فرصتهایمناسبی برای فولاد مبارکه فراهم خواهد کرد، گفت:
شرکت با بهرهگیری مناسب از این فرصتها میتواند در جهت دستیابی به اهداف استراتژیک و همچنین تحقق مأموریت و رسالت خود گامهای مهمی بردارد.
برخی از بهترین فرصتهایی که افزایش سرمایه در اختیار شرکت فولاد مبارکه قرار میدهد عبارتاند از:
استفاده از معافیت مالیاتی که سود مناسب و قابلتوجهی برای سهامداران محترم شرکت به ارمغان خواهد آورد؛ جذاب شدن قیمت سهام پس از افزایش سرمایه؛ تسریع در فرآیند ثبت افزایش سرمایه و صدور برگههای جدید سهام؛
تامین منابع مالی طرحهای توسعۀ در دست تکمیل از محل سود انباشته.
این گزارش حاکی است پس از ارائه گزارش توجیهی حمیدرضا عظیمیان و قرائت گزارش بازرس قانونی شرکت، پیشنهاد افزایش سرمایه شرکت از ۷۵.۰۰۰به ۱۳۰.۰۰۰ میلیارد ریال در نهایت با اکثریت آرای حاضران در جلسه به تصویب رسید و مقرر شد مراحل پایانی ثبت افزایش سرمایه و صدور اوراق جدید سهام تا پایان اسفندماه سال جاری اجرایی شود.
مهندس طهمورث جوانبخت